‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd. Het resultaat is de ‘Foto van de week ‘ op De Digitale Stad Nieuwegein.

Maar niet alleen Arend trekt er voor De Digitale Stad Nieuwegein op uit. Veel lezers sturen ons foto’s toe of reageren op een foto die door Arend Bloemink gemaakt is. Ook op Social Media, zoals Facebook komt onze redactie ‘dingen’ tegen. Deze week een fraaie foto van Martin Reijmerink, hij was op pad om een foto te maken van ‘De Pionier’ in de binnenstad van Nieuwegein die bijna geheel gesloopt was. Dit voor de rubriek Toen & Nu binnenkort.

Lachgas

Arend Bloemink: ‘Berichtten we in De Digitale Nieuwegeiner van vorige week nog over het gevaar van lachgascontainers in het huisvuil, vinden we nog geen uur na het uitkomen van De Digitale Nieuwegeiner deze twee lachgascontainers aan de Ruiterstede. Dus niet in een kliko of in een afvalcontainer, maar zo maar op straat.’

‘Dat is dan ook weer niet de bedoeling hè! Breng ze nou gewoon even naar de milieustraat!’

Zie je ook iets leuks of bijzonders in Nieuwegein? Maak een fotootje en stuur ‘m aan redactie@pen.nl. Zorgen wij er voor dat iedereen kan meegenieten!

Over lachgascylinders
Lachgascylinders komen tegenwoordig vaak bij het restafval terecht. Dit is een probleem voor bedrijven die afval verwerken. Deze bedrijven vermalen en verbranden restafval. Wanneer tanks tussen het restafval zitten, komen ze onder druk te staan. Ze kunnen hierdoor ontploffen. Dit beschadigt containers, verbrandingsovens, vuilniswagens en andere machines. Bedrijven kunnen hierdoor het andere afval niet verwerken. Dit zorgt voor vertraging en hoge kosten. Ook is het gevaarlijk voor mensen die in de afvalverwerking werken. Een ontploffing door een tank kan mensen ernstig verwonden. Lege flessen in het restafval zijn dus erg onveilig. Mensen die tanks hebben of vinden kunnen deze tanks dus beter niet bij het afval gooien. Het beste is om een lege tank in te leveren bij de milieustraat. Lachgaspatronen kunnen bij het restafval worden weggegooid.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk